|
AlphaContent sections with image |
|
|
|
Kara Avı
ŞARTNAMELER, 2008-2009 il il Av Durumları, 2008-2009 Merkez Av Komisyon (MAK) Kararları, 2007-2008 AV DÖNEMİ AVA YASAK SAHALAR HARİTASI, 6136 SAYILI ATEŞLİ SİLAHLAR KANUNU, Müzik,Oyun,Eğlence,şiir, Yaban Hayvanlarını Tanıyalım, Atmacacılık, Kuran-ı Kerimde Avcılık, Av Tüfekleri, Tarım Köy İşleri Bakanlığı İcraatları, Teknik Bilgiler, Kara Avcılığı, Av Hayvanlarımız, Kara Avı, ... |
|
|
|
Özgür Avcı Ansiklopedisi tamamen Av-Doga Avcıları tarafından oluşturulmuş Bir Ansiklopedidir. Burada Bütün Avcıların Kişisel tecbrübelerinden yararlanarak internetteki hazır bilgilerin aksine uygulanmış,görülmüş,yaşanmış yerinde bilgiler içermektedir. Sizde Özgür Avcı Ansiklopedisine Katkıda Bulunun. Detaylar İçin Tıklayın |
|
|
|
Kaya Kekliği (Alectoris graeca) |
|
|
|
|
Yazan ADMiNYALI
|
|
Cuma, 02 Kasım 2007 |
DIŞ GÖRÜNÜMÜ VE ÖZELLİKLERİ Görünüş itibariyle kınalı kekliğin aynıdır. Aynı büyüklükte, biraz daha ince yapılıdır. Bu türün gerdanı beyaz, gerdanı çevreleyen kolye daha geniştir, göğüse kadar inmez, gerdanın altında yuvarlak şekilde kapanır. Sırtında külrengi hâkimdir. Yan tarafındaki siyah-beyaz ve kahverengi şeritler daha ince, daha sık ve karışık durumdadır. Ötüşü de kınalıdan farklıdır. Kınalı gibi tok değildir. Daha tiz bir sesle “tıçırk-tıçerk-tçeçerek” diye öter. Çağrı sesleri de “vit-vit-vit” biçimindedir. Diğer özellikleri kınalının aynıdır.
YAŞAM ALANI Kayalık, yamaçlarda, seyrek orman kenarlarındaki taşlıklarda, kışın derin kayalık vadilerde yaşarlar. Yaşaması, üremesi ve beslenmesi kınalının aynıdır. Yurdumuzda Trakya, Ege ve Marmara’nın bir bölümünde, Batı Akdeniz bölgesinde kınalı keklik yaşama ortamlarında rastlanır. İç Anadolu’nun Kuzeyinde ve Doğu Anadolu’da da rastlandığı kayıtlara geçmiştir. Yurdumuz dışında Ege Adaları, Yunanistan, Bulgaristan, Romanya’nın güneyi, Yugoslavya, Arnavutluk, Alp Dağları, İtalya’nın Appenin Dağları ve Sicilya adasında bulunur.
 İlgili yazılar |
|
|
|
|