Help!
 
Buraya Reklam Verebilirsiniz reklam@av-doga.com Buraya Reklam Verebilirsiniz reklam@av-doga.com Buraya Reklam Verebilirsiniz reklam@av-doga.com %100 doğal zayıflama ve kilo kontrol
 
   
 
 
 
Rastgele Videolar

 

Av      Avcılık      Av Köpekleri    Av Tüfekleri  Av Videoları


Özgür Avcı Ansiklopedisi tamamen Av-Doga Avcıları tarafından oluşturulmuş Bir Ansiklopedidir. Burada Bütün Avcıların Kişisel tecbrübelerinden yararlanarak internetteki hazır bilgilerin aksine uygulanmış,görülmüş,yaşanmış yerinde bilgiler içermektedir. Sizde Özgür Avcı Ansiklopedisine Katkıda Bulunun.  Detaylar İçin Tıklayın

Hosgeldiniz, Ziyaretçi
Lütfen Giris ya da Kayit.    Sifrenizi mi unuttunuz?
Olta Takımları ve Uygulamaları (1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
EN ALT Begenilen: 0
BASLIK: Olta Takımları ve Uygulamaları
#23
Olta Takımları ve Uygulamaları 1 Yil, 8 Ay önce Basari: 0  
Zokalı takımlar, hemen hemen her balığın avından her türlü uygulamada kullanılırlar. Sarkıtma, dip takımı, yeldirme, hatta akıntı ile hafifçe sürüklenen sandaldan dip sürütmesi gibi bile kullanılır. Bu kadar geniş ve değişik kullanım alanlarını burada tek tek anlatmak tabii ki mümkün değildir.

Yine de burada kısaca bakarsak zokalar karagöz avında yeldirme olarak, gece lüfer yemlisi, orfoz lahoz gibi balıkların avında sarkıtma olarak, lüfer, çinekop avında dip oturtması olarak, lipsoz, kırlangıç gibi balıkların avında dip sürütmesi gibi kullanılabilir. Kamışın ucunda kullanılan pirçol zokalı takımlara salyema denir. Pişkova veya ovalama adları ile bilinen zokalar ve bir zoka türü olan yüksüklerin kullanımı atıp çekme, zaman zaman sürütme hatta yeldirme uygulamasıdır. Kısaca zokalar ve zokalı takımların farklı uygulamalarına ilgili balıkla birlikte tek tek değinilmektedir. Burada sadece daha önceden pek değinmediğimiz pişkova ve ovala isimli yünlü zokaların küçüğü sayılan iki tip zokaya ve pirçol zokaya değineceğiz.



Önce pirçol zokalar. Pirçol, aslında tüm küçük zokaların genel adıdır. Bununla birlikte farklı tipteki zokalara farklı isimler verilebilir. Bunları oltacılıkta kullanılan malzemeler sayfasının zokalar kısmında anlattık. Pirçollar en fazla 5-10 gram ağırlıkta 8-10 mm. boyda olurlar.
KAR98 (Ziyaretçi)
Gönderiler: 0
graphgraph
Su An Sitede Degil
Kayit Tutuldu Kayit Tutuldu  
 
Herkesin yazi yazmasi yönetici tarafindan engellenmistir.  
 
 
 
EN ÜST
 
 
Av-Doga Tasarim Ekibi 2007©
|Kullanim Sartlari|Hakkimizda||Site Haritasi |av ||avcılık |av videoları |promosyon |oto kokusu |oto kokusu|promosyon ürünleri| emo forum| emo
 


|
linkler av videoları